Hydrateren maar: deze verzorgingsproducten zijn onmisbaar in de herfst

Lees ook

De herfst is nu echt begonnen en dat vraagt om een paar veranderingen. We halen warme sjaals weer van zolder, gaan misschien weer vitamine D slikken én wijzigen onze skincare routine. Want wist je dat het goed is voor je huid om je verzorgingsproducten aan te passen op het nieuwe seizoen?

Meer hydrateren

In de herfst is het belangrijk om verzorgingsproducten te gebruiken die zachte en hydraterende formules hebben. Waarom? Om uitdroging te voorkomen, die vaak wordt veroorzaakt door zowel binnen- als buitenlucht. “In de herfst worden de temperaturen lager en daalt de luchtvochtigheid. Er kan ook een frisse wind waaien en de verwarming zorgt voor een droge warmte – en al deze factoren kunnen bijdragen aan het uitdrogen van onze huid”, legt dermatoloog Dr. Hadley King uit aan InStyle.

Producten toevoegen

Het is dus belangrijk om je huid te blijven hydrateren om uitdroging te voorkomen. Benieuwd welke huidverzorgingsproducten je het beste in het najaar kunt gebruiken? Hieronder een paar tips.

Toevoegen:
• Crèmige reiniger: ondersteunt en beschermt de huidbarrière.
• Hyaluronzuur-serum: helpt vocht vast te houden.
• Vochtinbrengende crème: is zwaarder dan een lotion en daardoor effectiever om het vochtgehalte in de huid te sluiten.
• Hydraterend masker: om irritatie te verzachten en te minimaliseren, terwijl de huidbarrière versterkt.
• Hydraterende toner: ga voor een hydraterende en verzachtende formule die alcoholvrij is. Zorgt voor diepe hydratatie en verheldering van de huid.

Bron: InStyle, Marie Claire | Beeld: Pexels

Laatste nieuws

Zie ook