Fashion Friday: het belangrijkste modenieuws van deze week

Van nieuwe collecties tot toffe samenwerkingen en bijzondere initiatieven.

Van nieuwe collecties tot toffe samenwerkingen en bijzondere initiatieven: dit is het meest opvallende modenieuws van deze week.

Essentiel Antwerp opent nieuwe winkel in de 9 straatjes Amsterdam

Essentiel Antwerp heeft de deuren van een nieuwe winkel in De 9 Straatjes geopend. Het typisch Amsterdamse pand is geheel getransformeerd in een echte eyecatcher met een splash van kleur, contrasterende materialen en een eclectische stijl die we van het Belgische modemerk kennen. Je vindt de winkel op de Hartenstraat 34-36 te Amsterdam. Alvast de collectie bekijken? Dat kan hier. Shopze!

TOS gallery lanceert ready to wear collectie in Milaan

De eerste ready to wear collectie voor modelabel TOS gallery: Eyes. Deze collectie is geïnspireerd op de schoonheid van de natuur. Ontwerpster Tosca Soraya Otten keek hiervoor naar de kleine dingen waar men in het dagelijks leven vaak aan voorbijloopt; de glinstering van water of de kleuren in de iris van een menselijk oog. Comfortabel en tijdloos design en een intercultureel silhouette waren het uitgangspunt tijdens het ontwerpen van deze collectie. Losse kledingvormen als kimono’s, high-waisted palazzobroeken en oversized hemden zijn gemaakt van speciaal voor het label ontwikkelde stoffen waaronder vloeiende zijde, luchtige katoenen en uitbundig en rijk gekleurd jacquard. De collectie wordt aankomende Milan Fashionweek gepresenteerd. De collectie is vanaf het voorjaar 2022 verkrijgbaar via geselecteerde winkels en de website www.tosgallery.nl.

Fabienne Chapot viert 15 jarig bestaan

Dat doet het merk met een exclusieve Dreampieces capsule collectie, speciale Sweet 15-print en een geheel vernieuwde tassen- en accessoirelijn. De designers van Fabienne Chapot ontwierpen een exclusieve capsule collectie: The Dream Collection. Het resultaat zijn drie iconische celebration items in een opvallende kleurenpalet in combinatie met de verfijnde details in het borduurwerk en broderie Anglaise.
Ook ging Fabienne voor dit jubileum zelf terug naar de roots van haar bedrijf en ontwierp een tassencollectie: De Originals. Het is een eerbetoon aan de iconische tassen die Fab. succesvol hebben gemaakt. De items zijn vanaf 22 september in beperkte oplage verkrijgbaar op fabiennechapot.com.

Another-Label ontwerpt sieraden collectie met MEA MARÈ

Het Amsterdamse style brand Another-Label heeft haar krachten gebundeld met sieradenmerk MEA MARÈ. Het resultaat is een sieradencollectie bestaande uit drie type kettingen en twee verschillende pendants, stuk voor stuk handgemaakt in Italië. De zandstructuren met zijn zachte vormen en de diverse natuurlijke kleuren waren uitgangspunten om de kleuren te ontwikkelen voor deze collectie. De kettingen bestaan uit 18 karaat goud over sterling zilver en hebben allemaal een andere dikte, structuur en twee verschillende lengtes. De collectie is verkrijgbaar op de webshop van zowel Another-Label als MEA MARÈ.

Zalando toont de nieuwe Designer collectie in een Tiktok film met Lachlan Watson

Zalando’s nieuwe designercampagne, “Luxe op jouw manier”, is een wel heel bijzondere. Zalando toont hun nieuwe Designer collectie namelijk via een interactieve TikTok film over hoe mode een vorm van zelfexpressie is. De film werd geregisseerd door niemand minder dan de bekroonde Vincent Haycock. Lachlan Watson speelt de hoofdrol, hij is één van de jongste non-conformerende en panseksuele acteurs uit Hollywood, bekend van Netflix-serie Chilling Adventures of Sabrina. Je bekijkt de afleveringen hier.

Let’s tea a LOTT: de glamoureuze Afternoon Tea van Krasnaposky en Nederlands juwelenmerk LOTT. Gioielli

Het Grand Café in NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky wordt geroemd om haar luxe Afternoon Tea met uitzicht op de Dam. Om het succes van dit culinaire concept te vieren zijn de handen ineengeslagen met Nederlands juwelenmerk LOTT. Gioielli, bekend van haar statement oorbellen en oog voor detail. In het menu zijn de oorbellen van het sieradenmerk eetbaar gemaakt door het eigen patisserie-team van Grand Café Krasnapolsky. In The Cake Room, patisserie, van Grand Café Krasnapolsky zijn tevens items van de nieuwe collectie van het sieradenmerk te bewonderen. Reserveren kan hier tot en met 31 oktober.

Laatste nieuws