Werken op afstand kun je het beste in deze 10 wereldsteden doen

Let's go!

Lees ook

Binnenkort is het weer mogelijk om als een digital nomad door het leven te gaan. Als corona iets duidelijk heeft gemaakt, is het wel dat fulltime op kantoor werken helemaal niet nodig is. Nu reizen ook weer mogelijk wordt, kun je je eettafel, favoriete koffietentje of flexwerkplek dus ook eens inruilen voor het buitenland. Wij hebben de beste steden voor je op een rij gezet.

Digital nomad

De absolute nummer één is de Australische stad Melbourne, zo blijkt uit een ranking van Nestpick. Waarom vraag je je af? De stad scoort hoog op factoren zoals veiligheid, gezondheidszorg, cultuur, vrijetijdsactiviteiten en infrastructuur.

Nestpick onderzocht in totaal 75 wereldsteden, deze steden werden gekozen op basis van de locaties die vaak werden aangehaald als de “meest leefbare” bestemmingen. De steden kregen vervolgens een score in drie brede categorieën. Namelijk: kosten en infrastructuur, wetgeving en vrijheden, en leefbaarheid. Benieuwd welke wereldsteden de top 10 hebben behaald? Je leest het hieronder.

Top 10

1. Melbourne, Australië
2. Dubai, Verenigde Arabische Emiraten
3. Sydney, Australië
4. Tallinn, Estland
5. Londen, Engeland
6. Tokio, Japan
7. Singapore
8. Glasgow, Schotland
9. Montreal, Canada
10. Berlijn, Duitsland

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook

Bewezen: overwerken is niet goed voor je

Onderzoek: overwerken is schadelijker dan je denkt

Je kent het wel, voordat de kantoorklok 18.00 uur slaat, wil je nog snel even de laatste mailtjes wegwerken, want dat kan heus geen kwaad. Toch? Wel dus...
bacteriën

Dit kantoorartikel bevat de meeste bacteriën

Dat je dagelijks op kantoor met bacteriën te maken krijgt is vast geen schok. Maar welk kantoorartikel de meeste bacteriën bevat? Daar hebben wij nu het antwoord op.
salaris

Nieuwe baan? Zo kom je erachter hoeveel salaris je waard bent

Bij een nieuwe baan moet je op veel dingen letten, zo ook hoeveel je gaat verdienen. Voordat je gaat onderhandelen over het juiste bedrag, is het belangrijk dat je weet wat je waard bent. Dit zijn de belangrijkste punten bij het berekenen van je salaris:
Carrière

Oei: deze gewoonte kan je carrière schaden

Blijf je vaak tot 's avonds laat op kantoor? En maak je absurd veel overuren? Dan moet je zeker even verder lezen.