Vakantie in eigen land: deze hotspots in Nederland mag je niet missen

Dit zijn de mooiste plekken van Nederland voor een fijne trip.

Net als vorig jaar blijft een groot deel van de Nederlanders in de zomer van 2021 in eigen land. Hoewel sommige mensen voorzichtig maar zeker de grenzen overgaan, vinden anderen het prettig om gewoon in eigen land te blijven ten tijde van een pandemie. Gelukkig kent Nederland ook genoeg prachtige plekjes en hotspots die je niet mag missen. Op die manier voelt een vakantie in eigen land écht als een vakantie. In dit artikel lees je meer over de mooiste plekken van Nederland voor een fijne trip.

Logeren aan zee op de Waddeneilanden

Ben jij al eens op de Waddeneilanden geweest? Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog zijn door veel Nederlanders nog niet bezocht. Dat is hartstikke zonde, want de eilanden hebben enorm veel te bieden. Hier vind je volop rust en ruimte, iets wat je in de grote stad misschien nog wel eens mist. Wanneer je de drukte op wilt zoeken, is er voldoende keuze in de dorpjes op de eilanden. In de dorpjes vind je talloze gezellige terrassen, restaurants met lokale producten en hippe modeboetiekjes. Boek een hotel aan zee en je geniet volop van een heerlijk verblijf aan het Nederlandse strand. Met een beetje geluk zit het weer ook nog eens mee en je hoeft voorlopig helemaal niet meer naar het buitenland om van het strandleven te genieten.

Charmante dorpen en steden van Zuid-Limburg

Wil je juist wat anders dan het strand? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van Zuid-Limburg. Deze provincie is ideaal voor de bourgondiërs en modeliefhebbers onder ons. Neem bijvoorbeeld Maastricht en Sittard waar je én heerlijk rond kunt struinen langs de leukste boetiekjes en de mooiste winkels én smakelijk kunt eten in de vele restaurants en lunchrooms. Er zijn in Zuid-Limburg volop dorpen te vinden met charmante oude gebouwen, historische kerken en schilderachtige straatjes. In het heuvelachtige landschap vind je onder andere het fraaie Epen, het altijd gezellige Valkenburg en het knusse Vaals. Aanrader: leuk om een tour te doen langs meerdere dorpen en steden voor een ultieme roadtripvakantie in eigen land.

Shoppen in Rotterdam of Den Haag en omgeving

Komen we toch weer terug bij de kust van Zuid-Holland waar je onder andere de Hoek van Holland, Den Haag en Rotterdam kunt vinden. Heb je zin in een combinatie van een strandvakantie met een hotel aan zee én een of meerdere dagen shoppen? Dan zit je in Zuid-Holland helemaal goed. Rotterdam en Den Haag zijn beiden bruisende steden waar van alles te beleven valt. Boek een hotel in Scheveningen of in de buurt van de Hoek van Holland en je zit vlakbij het strand én de stad. Overdag is het heerlijk toeven op het strand terwijl je in de middag nog even gaat winkelen in de stad. Lekker uiteten kan zowel aan de kust als in het centrum van een van de twee grote steden. 

Ontdek Zeeland en ga erop uit

Een provincie die ook absoluut niet mag ontbreken op dit lijstje is Zeeland. In deze prachtige provincie omringd met water vind je van alles: denk aan natuur en stilte, maar ook aan gezellige steden, charmante dorpen en bijzondere gebouwen. In Zeeland vind je volop overnachtingsmogelijkheden: van hotels aan zee tot aan bijzondere overnachtingen op een vakantiepark of bij een particulier. Verwen jezelf eens flink en kies voor een luxe hotel met unieke inrichting, zoals deze waanzinnige hotels die onderdeel zijn van een modehuis. Modehuizen met hotels vind je niet in Zeeland, maar misschien vind je er wel de rust waar je na een drukke periode zo aan toe bent. Onze tip? Probeer echte Zeeuwse mosselen aan zee, bezoek het historische stadje Veere en ga lekker shoppen in Middelburg.

Citytrip Utrecht moet op je bucketlist

Over gezellige steden gesproken: wist je dat je in Utrecht ook een hele leuke overnachting of zelfs weekendje weg kunt beleven? De Domstad is het middelpunt van Nederland en is daardoor goed te bereiken vanuit verschillende locaties in het land. In de stad vind je talloze mogelijkheden om te overnachten: van prachtige boetiekhotels tot leuke adresjes op Airbnb. Ontdek de Oudegracht vanaf het water en huur een eigen elektrische sloep of pak het sportief aan en waag een rondje over de grachten op een SUP. In de avond kies je een van de vele restaurants uit voor een lekker diner en blijf je natuurlijk nog even plakken op de Neude voor een drankje. Ook nog cultureel bezig zijn? Dan mag een bezoek aan en op de Dom niet ontbreken, evenals een middagje museum zoals het Centraal Museum.

Laatste nieuws