De hipste sneakers van 2021

Sneakers zijn nog steeds hét staple item in je schoenencollectie. Zeker in de zomer zien we de witte sneakers overal, ook als een tof alternatief voor sandalen. Wij hebben de hipste sneakers verzameld. Welke kies jij?

De klassiekers

Je kan nooit iets fout doen met klassieke modellen als Converse All-Stars, Reeboks Club C 85, VANS Old Skool of adidas Stan Smith sneakers. Ze zijn nog steeds enorm populair en geven elke outfit een sportieve en edgy look. Maar waarom zoek je niet eens naar sneakers die wat meer buiten je comfort zone liggen? Zwarte sneakers zijn echte klassiekers, dus hier kan je wel eens voor iets origineler gaan. Onze favoriete zwarte sneakers voor dames zijn bijvoorbeeld die met een brede zool van Alexander McQueen of de Salzia sneaker van Guess. Ze geven je outfit een klassieke look, maar zijn toch meer fashionable en origineler dan de echte klassiekers.

Hippe witte kicks

Een grote trend deze zomer is om witte understated sneakers te combineren met zomerse losse kleedjes of aansluitende mini jurkjes. Hier ga je niet voor grote en dikke exemplaren, maar voor lagere, soberdere kicks zoals de New Ace van Gucci of de Amsterdamse ETQ sneakers. Trek dus je mooiste zomerkleedje aan, combineer ze met lage witte sneakers en geniet van de zonneschijn. Comfortabel én fashionable, daar draait het om!

Duurzame pareltjes 

Veja sneakers zijn populaire en duurzame opties: het Franse merk kiest ervoor om ecologische materialen te gebruiken zoals gerecycleerd plastic en vegan leer en de sneakers worden fair geproduceerd. De iconische V gecombineerd met zachte neutrale kleuren, is de perfecte sneaker voor onder een langer kleed, een donkere jeans of een all-black outfit. Stella McCartney sneakers zijn ook een duurzame keuze: het merk weert al lang leer van haar collecties en zet zich in voor een duurzamere en groenere fashionwereld. Zoek je naar duurzame, witte en minimalistische klassiekers? Dan zijn de Kate Low sneakers van Filippa K misschien wel iets voor jou. Bekijk zeker hun duurzaamheidsmanifest om te kijken welke stappen er worden ondernomen om tijdloze kledingstukken en schoenen te creëren in hun collecties.

Hoge sneakers

High tops zijn weer helemaal terug en dit betekent dat je je hoge Converse weer uit je kast kan halen. Wil je toch wat meer originele alternatieven? De Dior hoge sneakers of Balenciaga Speed Trainers zijn echte iconen. Andere mooie alternatieven zijn de Mid Plain sneakers van Filling Pieces of de vintage-inspired hoge sneakers van Diesel.

Laatste nieuws