Dit is het dagmenu van Yolanda Hadid

Op een of andere manier vinden we het maar wat interessant om te weten wat iemand 's avonds gaat eten. De ene keer willen we dan ook weer graag weten wat onze collega's gaan eten en weer een andere keer verdiepen we ons in het dagmenu van een celeb. Dit keer waren we benieuwd wat Yolanda Hadid zoal eet.

Model

De Nederlandse Yolanda van den Herik – nu Yolanda Hadid – werd op zestienjarige leeftijd ontdekt door niemand minder dan Eileen Ford, de eigenaar van Ford Models. Hoewel Yolanda in Nederland al aan de weg timmerde als model, besloot ze voor haar carrière naar de Verenigde Staten te verhuizen en beleefde ze daar haar heuse American Dream.

Inmiddels is Yolanda 57 jaar en werkt ze niet meer als model. In haar modellentijd moest ze streng op haar voeding letten, maar dat doet de moeder van Gigi en Bella Hadid nog steeds.

Je bent wat je eet

Yolanda leeft onder het mom van: ‘Je bent wat je eet.’ De Nederlandse schone probeert dan ook vaak gezond en biologisch te eten. Dat betekent echter niet ze zichzelf nooit wat ongezonds gunt. Aan de Amerikaanse Harper’s Bazaar vertelt ze dat ze heus weleens een pizza of hamburger eet. Met het blad deelt ze in een video wat ze weleens eet op een dag.

Ontbijt

Yolanda drinkt bijna geen koffie en heeft dus ook geen kopje koffie nodig om wakker te worden. Ze start de dag met een glas water en voegt daar het sap van een halve citroen aan toe. Daarna maakt ze havermout klaar. Aan haar havermout voegt ze een beetje boter, amandelen, aardbeien (of ander vers fruit), honing en stevia toe. “Als je aan de smaak van stevia gewend bent, is het een veel betere en gezondere keus dan witte suiker”, licht het voormalig model toe.

Lunch

De lunch van Yolanda bestaat uit een salade met iets van eiwitten. Ze maakt de salade met rucola, curry kip, spruitjes, cranberries en voegt daar nog een dressing van olijfolie en honingvinaigrette aan toe. Ook brengt ze haar lunch op smaak met een beetje zout en peper. Tussen haar lunch en avondeten door warmt Yolanda vaak wat geitenmelk op en voegt daar nog wat kardemom, kaneel en honing aan toe.

Diner

Als avondeten eet Yolanda met haar familie graag een spaghetti bolognese met knoflookbrood en een salade. Ook drinkt ze daar weleens een glaasje wijn bij. Als avondeten maakt ze ook regelmatig een goed vullende soep. Volgens Yolanda is zo'n soep ideaal als je laat thuiskomt en nog wat moet eten. Ze maakt een groentesoep met kippenbouillon en voegt daar knoflook, wortels, ui, selderij, courgette, zout, peper, boerenkool en diverse kruiden toe.

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: BrunoPress | Video: YouTube

Laatste nieuws