Een gezondere huid? Met dit simpele stappenplan is het mogelijk

Lees ook

Een gezonde huid is helaas geen gegeven voor iedere vrouw. Het kan best lastig zijn om die gezonde huid te bewerkstellingen en daar gaat dan ook tijd in zitten. Maar met de juiste reiniging en voedende ingrediënten is het mogelijk!

De juiste zorg

We besteden veel zorg en aandacht aan onze gezichtsverzorging. Onze algehele huidverzorging komt echter nog weleens op de tweede plaatst. Zo brengen we bijvoorbeeld ingrediënten op onze huid aan die we nooit op ons gezicht zouden smeren. Relevant komt daarom met een simpel stappenplan om je huid van de juiste verzorging te voorzien. De huid is namelijk ons grootste orgaan en die verdient uiteraard de juiste aandacht.

1. Badder niet te lang

Een lang warm bad is heerlijk, maar je huid doe je er geen plezier mee. Door lang in een warm bad te weken, ontdoe je je huid van essentiële oliën waardoor het kan uitdrogen. Probeer je bad- of douchesessie daarom kort te houden en gebruik niet te warm water.

2. Vermijd slechte en agressieve chemicaliën in body washes

Velen houden ervan om zich tijdens het douchen of badderen in te zepen met een body wash. Heerlijk. Maar wist je dat veel van deze gels slechte chemicaliën zoals sulfiet bevatten? Deze stof is erg agressief en verwijdert de natuurlijke oliën van de huid. Zorg ervoor dat de huidproducten die jij gebruikt geen irriterende stoffen bevatten, maar dat ze juist rijk zijn aan hydraterende ingrediënten.

3. Scrub regelmatig

Regelmatig de huid scrubben is een must om je huid gezond en glowy te houden. Het beste doe je dit een tot twee keer per week. Als je dode huidcellen niet verwijdert kan het onzuiverheden en puistjes op de huid veroorzaken. Ook kunnen de dode huidcellen voorkomen dat voedende ingrediënten door de huid worden opgenomen.

4. Breng vochtinbrengende crèmes aan

Moisturizers en voedende crèmes op de huid aanbrengen is een stap die zeker niet overgeslagen mag worden. Zeker niet als jij een geïrriteerde, droge of gevoelige huid hebt. Kies voor een vochtinbrengende crème met kwalitatief goede ingrediënten die ook in gezichtsverzorging voorkomen, zoals antioxidanten en vitamines.

The Essential Body Kit

Het kan een hele zoektocht zijn om huidverzorging te vinden met goede en verantwoorde ingrediënten. Gelukkig kun je het jezelf een stuk makkelijker maken met The Essential Body Kit van het Deense merk Relevant. Deze kit bestaat uit vier essentiële producten die de huid reinigen en voeden.

De producten

The Essential Body Kit bestaat uit een body wash, een exfoliator, een bodylotion en een deodorant. Er zijn twee varianten verkrijgbaar van de box: een parfum-vrije body kit en een met een milde en frisse citrus- en komkommergeur. De producten bestaan uit 99 procent natuurlijke en 100 procent vegan ingrediënten. Met de producten van Relevant help jij jouw huid om irritatie, droogheid en roodheid van de huid tegen te gaan.

Wil jij met je huidverzorging ook het milieu niet verder belasten? Dan zit je wederom goed met de producten van Relevant. Een deel van de opbrengst wordt ingezet voor oceaan cleanups en restauratieprojecten. De Essential Body kit bevat bovendien een verantwoorde verpakking, gemaakt van onder andere gerecyclede visnetten en plastic flessen. Hierdoor ligt de CO2-uitstoot 47 procent lager vergeleken met traditionele verpakkingen.

Nieuwsgierig geworden naar Relevants Essential Body Kit? Je kunt hier die van jou bemachtigen. Bovendien krijg je nu ook nog eens 21 procent korting en betaal je geen verzendkosten voor de kit.

Laatste nieuws

Zie ook