6 Trends om in gedachten te houden als je een vloerkleed gaat aanschaffen

Een nieuw vloerkleed uitzoeken lijkt een makkelijk klusje, maar niets is minder waar. Zodra je alle verschillende soorten en formaten ziet, slaat de keuzestress toen. Om die keuze iets makkelijker te maken, hebben wij de 6 vloerkleden trends van 2021 voor je op een rij gezet.

1. Ronde kleden

Een rond kleed is dé manier om je interieur een speelse touch te geven als je veel vierkante of rechthoekige meubels hebt. Het zorgt voor een zacht gevoel in een modern huis met veel strakke lijnen. Om het nog knusser en huiselijker te laten voelen, kun je voor een hoogpolige variant gaan. Ook leuk voor in de slaapkamer!

2. Meerdere vloerkleden

Layering, wordt deze trend ook wel genoemd. Mix & match meerdere vloerkleden met elkaar door bijvoorbeeld één groot vloerkleed te kiezen en daar wat kleinere kleden (deels) overheen te leggen. Twee of drie vloerkleden van ongeveer hetzelfde wat grotere formaat combineren kan ook mooi uitpakken. Of wat dacht je van juist veel kleine vloerkleden combineren tot je het formaat hebt van een groot kleed? Alles kan en alles mag, dus leef je uit!

3. Bloemenprint

Het is wellicht een gewaagde keuze, maar je hebt met een groot vloerkleed met bloemenprint wel meteen een eyecatcher in huis. Alsof je een schilderij op je vloer legt… Prachtig! Houd de rest van je interieur wat rustiger als je bang bent dat het too much wordt, of kies juist voor hysterisch door meerdere opvallende items en opvallende kleuren in je interieur te verwerken. Je kunt het ook juist weer erg chique maken door het kleed te combineren met gouden accessoires in huis.

4. Verschillende materialen

Weer een trend die voor een leuk speels effect zorgt: vloerkleden die uit verschillende materialen bestaan. Denk aan een vloerkleed dat deels van wol en deels van hennep is gemaakt of een combinatie van velours met jute. Ook perfect voor als je een twijfelkont bent. Kun je niet kiezen tussen twee materialen? Dan neem je ze gewoon beide! Eén ding is zeker: het wordt gegarandeerd een pronkstuk in je woonkamer.

5. Jute vloerkleden

We gaan terug naar de natuur met houten vloeren, houten meubels, veel planten en natuurlijke tinten. Daar hoort ook een juten vloerkleed bij. Of-ie nou groot of klein, rond of vierkant is, een juten vloerkleed is er in alle vormen en maten. Mooi in de woonkamer, maar ook in de slaapkamer, keuken of kinderkamer.

6. Vintage vloerkleden

Bij een vintage vloerkleed denk je misschien direct aan een klassiek of oud interieur, maar dat hoeft helemaal niet. Een vintage vloerkleed kan ook prima in een modern of Scandinavisch interieur. Je kunt voor een echt oud kleed gaan door vintage winkels af te struinen, maar als dat niet jouw ding is kun je ook voor een vintage look gaan. Het geeft meteen een heel warm en huiselijk gevoel.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met vloerkledenwereld.nl

Bron: Glamorista, Naduvi, Ikwoonfijn.nl, Fonq, Wonenwonen.nl | Beeld: iStock, Instagram

Laatste nieuws