Prinses Diana 60: zo zal haar verjaardag eruitzien

Lees ook

Op 1 juli 2021 zou prinses Diana zestig jaar zijn geworden. Ze is er helaas niet meer, maar wordt wel op een bijzondere manier geëerd.

Standbeeld

Er is een herdenking gepland om haar verjaardag te vieren en de People’s Princess te herdenken. Zo zullen haar zonen, prins William en prins Harry, een standbeeld van hun moeder onthullen. Dit beeld komt in de verzonken tuin van Kensington Palace te staan, de plek waar de hertog en hertogin van Cambridge nu wonen.

Niet tevreden

Het standbeeld zou eigenlijk enkele jaren eerder geplaatst worden, maar dat is destijds niet doorgegaan doordat William en Harry niet tevreden waren over het eindresultaat van kunstenaar Ian Rank-Broadley. Het beeld van Diana is een grote wens van de twee broers, die naar eigen zeggen “haar positieve invloed op Groot-Brittannië en de wereld” willen herdenken met iets permanents. Hoe deze eruit gaat zien, is nog een verrassing.

Bittere nasmaak

Daarnaast zou ook het optreden van de gebrouilleerde prinsen een verrassing zijn. Naar verluidt zijn de broers not on speaking terms en zullen zij een individueel zegje doen tijdens de onthulling van hun moeders’ standbeeld. Er was een sprankje hoop toen de prinsen een gesprek uitwisselenden tijdens de begrafenis van hun geliefde grootvader, prins Philip. Maar het feit dat ze het nieuwste lid van de familie, Baby Lili, nog niet aan elkaar hebben voorgesteld, zegt jammer genoeg voldoende… We hopen in ieder geval dat de ‘feestelijke’ onthulling er geen bittere nasmaak op nahoudt.

Aanwezigheid Meghan

Meghan zal niet met prins Harry meekomen naar het Verenigd Koninkrijk voor de herdenking, melden diverse Britse royaltywatchers. Afgelopen week beweerde de Amerikaanse entertainmentwebsite Radar Online dat de hertogin van Sussex wel bij de herdenking aanwezig zou zijn, maar niets is minder waar. De hertogin blijft in Los Angeles, aangezien ze net is bevallen van Baby Sussex. In hoeverre er publiek aanwezig mag zijn op 1 juli, is nog niet bekend.

Laatste nieuws

Zie ook