Tentoonstelling: hier kun je straks Máxima’s jurk bewonderen

Vanaf aanstaande zaterdag kunnen we weer een bezoek brengen aan de Nederlandse musea, maar welke tentoonstellingen staan ons deze zomer eigenlijk te wachten? Elegance tipt: Voor deze mode-expositie reizen we graag af naar het hoge noorden.

Haute bordure

In het Fries Museum te Leeuwarden is van 5 juni tot en met 18 juli 2021 de tentoonstelling Haute Bordure te zien. Verwacht geen standaard merklappen: de expositie toont vier eeuwen handgemaakt borduurwerk in de Nederlandse mode. Met als een van de prachtstukken de Jan Taminiau-jurk die koningin Máxima droeg tijdens Prinsjesdag 2015 en die ook te zien is op de staatsieportretten gemaakt door Erwin Olaf.

Feest der herkenning

Het museum noemt de tentoonstelling 'een lust voor het oog van de modeliefhebber en een feest der herkenning voor textielfans'. Naast Jan Taminiau komen ook ontwerpers als Viktor & Rolf, Gucci, Dolce & Gabbana en Edwin Oudshoorn aan bod.

De jurk van Máxima is niet het enige koninklijke kledingstuk dat te zien is in het museum. De tentoonstelling omvat ook een avondjapon van koningin Wilhelmina, een avondjapon van koningin Juliana en de jurk die prinses Beatrix droeg op de vooravond van haar huwelijk in 1966.

Het Fries Museum opent vanaf 5 juni haar deuren weer. Reserveren vooraf aan je bezoek is verplicht en doe je hier.

Lukt het je niet om Leeuwarden te bezoeken? Op hautebordure.friesmuseum.nl is de tentoonstelling ook online te bekijken.

Laatste nieuws