4 Stijlgeheimen van koningin Máxima

Als iemand weet hoe je er altijd goed uitziet is het Máxima wel. Ze straalt tijdens al haar werkbezoeken en steelt de show op elke foto die er wordt gemaakt. Maar hoe doet ze dat nou altijd? Wat zijn de stijlgeheimen van onze koningin?

Make-up

Máxima heeft prachtige ogen, en die wil ze het liefst ook zo groot mogelijk laten lijken. Hiervoor gebruikt ze op een bepaalde manier haar make-up rondom haar ogen. Visagist Mari van de Ven vertelt hoe je dat doet: 'Het is heel belangrijk om het gebied boven je oog, in de arcadeboog iets donkerder maken. Dat maakt namelijk je oog een stuk groter. We nemen zeker ook het gebied onder het oog mee, ook hier is belangrijk om het steeds meer van donker naar licht te laten overlopen.'

Kleding

Máxima heeft enorm veel kleding om er op elke gelegenheid weer leuk, maar toch weer anders uit te zien dan de keren daarvoor. In totaal zijn er wel meer dan 800 verschillende outfits te vinden in haar kast en elk jaar komen daar weer meer bij. Om niet uren kwijt te zijn aan het shoppen heeft Máxima een handige tip: ze gebruikt namelijk hetzelfde patroontje in haar kleding in meerdere en verschillende items. Het modehuis Natan koopt de stof met dit patroontje ongekleurd aan, en zo kan Maximá zelf kiezen welke kleur en wat voor soort item ze wil hebben.

Hoeden

Onze Máxima is dé Queen als het gaat om hoeden. Bij elke verschijning weet ze ons te verbluffen met de gekozen creaties. Toch waait het wel eens hard, maar weten we haar nooit op een oh-nee-mijn-hoed-waait-af-blunder te spotten. De hoedenontwerpster van Máxima, Fabienne Delvigne onthult hét geheim.

'Ze mogen écht niet afwaaien. Wij letten er natuurlijk op dat ze goed blijven zitten. Maar koningin Máxima heeft daar zelf ook iets geweldigs op gevonden.' Hoedenspelden zouden 'het beste middel' zijn. 'Zoals onze grootmoeders die gebruikten. Aan het Nederlandse hof hebben ze veel prachtige hoedenspelden. Daarom is dat nu weer in als accessoire om de hoed te bevestigen', aldus de ontwerpster.

Figuur

Met alleen een goed kapsel, mooie make-up en royalwaardige outfits kom je heel ver, maar dat is natuurlijk niet alles. Máxima werkt zich ook in het zweet om zich lekker in haar vel te voelen.

Op villa Eikenhorst staat een loopband voor Willem-Alexander waar juist Max regelmatig op te vinden is. Maar alleen joggen is niet genoeg. Máxima neemt ook de tijd om wat baantjes te trekken in hun privézwembad (je gaat als royal natuurlijk niet naar de plaatselijke zwemvereniging) en traint haar core tijdens paardrijden door de duinen. Bovendien is er in de villa nog een sportruimte waar ze de nodige krachttraining kan doen.

Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws