Elisabeth Moss: ‘Ik schrik ervan hoe relevant The Handmaid’s Tale is’

Lees ook

Vandaag gaat seizoen 4 van The Handmaid's Tale in première in Amerika en vrijdag kun je de afleveringen zien op Videoland. Een bijzonder seizoen, want het verhaal is relevanter dan ooit én hoofdrolspeelster Elisabeth Moss maakte haar debuut als regisseur.

Regisseren

Elisabeth kroop in het nieuwe seizoen niet alleen opnieuw in de huid van June Osborne, maar regisseerde ook drie van de tien afleveringen van de serie die gebaseerd is op de gelijknamige roman van schrijfster Margaret Atwood. 'Na een aantal jaren meekijken, leren en werken met geweldige regisseurs, voelde ik dat ik er klaar voor was om de volgende stap te nemen', vertelt ze aan Metro. Toen haar gevraagd werd of ze een aantal afleveringen wilde regisseren, kon ze haar geluk niet op. 'Het was een kans die ik niet kon laten liggen. Ik voel me erg vereerd en heb veel geleerd. Nog steeds leer ik iedere dag.'

Groter en spannender

Het nieuwe seizoen wordt groter en spannender dan ooit. Dat is ook waarom we lang moesten wachten op de nieuwe afleveringen. 'De eerste drie afleveringen zijn heel indrukwekkend. Het was een enorme uitdaging, want op productieniveau was het heel erg out of the box voor ons', vertelt Elisabeth.

In de nieuwe afleveringen slaat rebellenleider June terug tegen Gilead, de totalitaire samenleving wat vroeger deel uitmaakte van de Verenigde Staten. Maar de risico’s die ze neemt, brengen onverwachte en gevaarlijke nieuwe uitdagingen met zich mee. Haar zoektocht naar gerechtigheid en wraak dreigt haar te verteren en haar meest gekoesterde relaties te vernietigen.

Je kunt veel plot-twists verwachten. 'In aflevering één denk je dat het een bepaalde kant op gaat, maar in aflevering twee slaat alles weer om. En in aflevering drie gaat het weer een heel andere kant op. Je weet eigenlijk nooit wat je te wachten staat', aldus Elisabeth.

Relevant

Een deel van het seizoen gaat over 'weer normaal worden'. 'Het nieuwe politieke landschap van de Verenigde Staten na de verkiezing van Biden is iets dat het publiek in seizoen vier metaforisch zal voelen. Er is veel woede. Ik realiseer me nu pas hoe relevant het is. Zo veel van June's reis gaat over een gevoel van woede, het verlangen om te zeggen dat alles goed komt en dingen die er zijn gebeurd te vergeten', vertelt ze. 'Ik heb zo lang in het personage geleefd, maar zie nu pas hoe relevant het is wat er gebeurt. Zelfs ik ben ervan geschrokken.'

Wat fans zich natuurlijk massaal afvragen, is hoeveel seizoenen we nog kunnen verwachten. 'We zijn nu zo trots op ons werk en zo enthousiast over het verhaal, dat ik het eigenlijk niet weet. Maar zo lang het verhaal van June interessant blijft, gaan wij door', zegt ze.

Bron: Metro, Amny | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook