Coming soon: dit wordt de allereerste Netflix-serie van Harry en Meghan

Lees ook

Het is bijna zover: binnenkort krijgen we te zien wat de samenwerking tussen Netflix en de productiemaatschappij van Harry en Meghan ons gaat brengen.

Archewell Productions

Vorig jaar werd bekend dat Archewell Productions, de productiemaatschappij van de Sussex'jes, een miljoenendeal had gesloten met Netflix. Een win-win situatie voor Harry en Meghan, want niet alleen levert het een riant inkomen op nu ze geen financiële steun meer krijgen van Britse koningshuis, ook is het een manier om hun liefdadigheidswerk voort te zetten voor het grote publiek. Het is dan ook geen verrassing dat de eerste serie waarmee de ex-royals op de proppen komen alles te maken heeft met een van prins Harry's initiatieven.

Heart of Invictus

De eerste docu-serie richt zich op de aanloop naar de Invictus Games – het internationale sportevenement voor militairen of veteranen die tijdens hun dienst lichamelijk of psychisch ziek zijn geworden of gewond zijn geraakt. Prins Harry was degene die in 2014 het initiatief nam voor de eerste editie van het evenement, waarvan hij sindsdien de beschermheer is.

De serie krijgt de naam Heart of Invictus en volgt meerdere deelnemers tijdens hun voorbereiding voor de volgende Invictus Games, die in het voorjaar van 2022 zullen worden gehouden in Den Haag (een bezoekje van prins Harry aan de hofstad zit er dus dik in!).

'Sinds de allereerste Invictus Games in 2014 wisten we dat iedere deelnemer op zijn eigen unieke manier zou bijdragen aan een mozaïek van veerkracht, vastberadenheid en standvastigheid. Deze serie geeft gemeenschappen over de hele wereld een kijkje in de ontroerende en opbeurende verhalen van deze deelnemers op weg naar Nederland volgend jaar', zo beschrijft prins Harry het zelf. 'Ik heb heel veel zin in de reis die voor ons ligt en ik had niet trotser kunnen zijn op de Invictus-community voor de voortdurende inspiratie op het gebied van wereldwijde genezing, menselijk potentieel en continue dienstverlening.'

Zelf voor de camera

Prins Harry zal meewerken als uitvoerend producent, maar ook zelf te zien zijn voor de camera, zo bevestigt de Invictus Games Foundation.

'De hertog en hertogin van Sussex en het team van Archewell Productions werken aan een ambitieus programma dat de normen en waarden die belangrijk voor hen zijn weerspiegelt. Vanaf het moment dat ik hen heb ontmoet, was het me duidelijk dat de Invictus Games een heel speciaal plekje in hun hart hebben', vertelt ook de co-CEO van Netflix, Ted Sarandos.

Het is nog niet bekend wanneer de serie precies te zien zal zijn op de streamingsdienst.

Bron: Beau Monde | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook