De slaapkamertrends van 2021

Of je nu gaat verhuizen of de slaapkamer een make-over geeft: een nieuwe look is altijd leuk, zeker in de slaapkamer! Dit is een plek waar je graag bent, tot rust komt en ontspant. Deze moet dus perfect zijn! Om jou een handje te helpen met je kamer inrichten, vind je hier de slaapkamertrends van 2021.

1. Helemaal compleet

Een bed van metaal, een kast van hout en een nachtkastje van weer een ander materiaal. Die tijd is voorbij! Dit jaar is het helemaal hip om een complete slaapkamer te hebben. Een complete slaapkamer houdt in dat je het bed, nachtkastje én de kledingkast in dezelfde stijl koopt. Allemaal bijpassend. Dit geeft rust in de slaapkamer, zodat je je vervolgens kun uitsloven met leuke accessoires.

2. Nieuwe kleuren

Elk jaar wordt er een kleur uitgeroepen tot de kleur van het jaar. Dit jaar is het Brave Gound geworden. Een lichte, bruine kleur. Een natuurlijke tint die veel rust uitstraalt. Hier kunnen we wel wat mee in de slaapkamer. De kleur is makkelijk te combineren met andere kleuren en materialen. Combineer deze kleur bijvoorbeeld met donkerroze of juist lichtgroen. De opties zijn eindeloos.

3. Raamdecoratie

Raamdecoratie is onmisbaar in de slaapkamer, maar ook bepalend voor de sfeer die jouw slaapkamer uitstraalt. Ga je voor een natuurlijk, Scandinavisch interieur? Dan zijn witte shutters erg geschikt. Dit zijn horizontale luikjes, maar deze laten wel daglicht door. Als je liever wakker wordt in een donkere slaapkamer, dan kun je beter gaan voor op maat gemaakte verduisterende gordijnen. Ga voor een gladde stof in een basic kleur voor een strakke slaapkamer. Voor een knusse slaapkamer ga je voor twee lagen gordijnen. Ga bij de eerste laag voor een zwierige vitrage en hang daar een verduisterend overgordijn voor in een luxe, dikke stof. Prachtig!

4. Planten

Onmisbaar in de slaapkamer van 2021: planten. Planten zorgen voor een natuurlijke en frisse uitstraling, maar dat is niet het enige. Er zijn verschillende luchtzuiverende planten die de lucht fris houden en een muffe geur in de slaapkamer voorkomen. Daarnaast dragen planten ook bij aan een betere nachtrust. Win-win dus!

5. Een opgemaakt bed

Voor een lange periode is het een trend geweest om in de ochtend het bed nonchalant dicht te slaan. Maar deze trend is nu voorbij. In 2021 zien we vooral strak opgemaakte bedden. De dekens strak ingestopt, kussens iets omhoog en het liefst nog sierkussentjes en een sprei om het af te maken.

Beeld: iStock

Laatste nieuws