Zes natuurlijke manieren om een fronsrimpel te voorkomen

Lees ook

Het klinkt zo makkelijk: even naar de kliniek, een spuitje hier en daar en weg is die diepe fronsrimpel. Deze rimpel die vaak ontstaat op je voorhoofd, tussen de wenkbrauwen, kan voor sommigen een doorn in het oog zijn. Maar om nu direct met de botox aan de haal te gaan is vaak helemaal niet nodig. Er zijn ook natuurlijke manieren om die fronsrimpel aanzienlijk te verminderen.

1. Wees je ervan bewust

Wanneer je bewust gaat nadenken over de rimpel die je krijgt wanneer je te veel fronst, zal je sneller geneigd zijn om je voorhoofd meer te ontspannen. Kijk je een bloedstollende serie, zit je geconcentreerd te werken of lees je een boek met net te kleine lettertjes? Bedenk dan tussentijds of je zit te fronsen of vraag je partner om er voor je op te letten. Door je spieren in je gezicht vaker te ontspannen, zal die diepe rimpel minder snel zichtbaar worden.

Een goeie om te proberen nu we toch en masse thuiszitten: plak eens een stukje plakband of tape tussen je wenkbrauwen. Dit werkt als een soort 'fronsalarm', want je voelt het meteen als je de spieren in je hoofdhuid toch samentrekt.

2. Draag een zonnebril

Bij de eerste zonnestralen kun je het beste je favoriete exemplaar op je neus planten. Zonder zonnebril is de kans groot dat je veel fronst en met je ogen knijpt, ook als de zon niet volop schijnt. Een zonnebril zorgt ervoor dat je je gezicht vaker ontspant gedurende de dag.

3. Geef jezelf een voorhoofdmassage

Of laat het doen door een professional. Een voorhoofdmassage werkt namelijk niet alleen ontspannend, het kan er ook voor zorgen dat je huid jonger blijft ogen. Leg je duimen bovenaan je neus, net onder je wenkbrauwen, en masseer langzaam met je duimen omhoog richting je voorhoofd.

4. Slaap op je rug

Slecht nieuws voor buik- en zijslapers: je slaaphouding kan ertoe leiden dat je eerder rimpels ontwikkelt. Om rimpels in je gezicht te verminderen kun je het beste op je rug in slaap vallen, zodat je hoofd het kussen niet raakt.

5. Blijf smeren

Een van de beste middelen om rimpels aanzienlijk te verminderen? Je huid hydrateren. Smeer daarom je gezicht in de ochtend in met een hydraterende oogcrème, serum en dagcrème. Hiermee bescherm je je huid van alle invloeden van buitenaf. Gebruik daarnaast ook altijd voor het slapengaan een hydraterende nachtcrème. Deze zal ervoor zorgen dat je huid ’s nachts de tijd heeft om te herstellen.

6. Blijf sport

Beweeg je regelmatig om lekkerder in je vel te zitten? Weet dan dat dit niet alleen bijdraagt aan je conditie en een strakker lichaam. Door regelmatig te sporten stimuleer je ook je bloedsomloop in het gehele lichaam, waaronder je gezicht. Door een goede doorbloeding te houden in je gezicht zullen rimpels minder snel ontstaan en/of verminderen.

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook