Weekendje weg? Binnenkort kun je in dit kasteel à la Bridgerton verblijven

We hebben nog nooit zo graag terug in de tijd gewild als na het zien van Bridgerton. De kostuums, de uitbundige feesten, oh en doe ons ook maar zo'n Duke of Hastings. Goed nieuws: binnenkort kun je je even als Daphne Bridgerton wanen in dit geweldige 19e eeuwse kasteel in de Ardennen.

Château

Tijdens het kijken van Bridgerton heb ook jij je waarschijnlijk maar al te vaak afgevraagd hoe het zou zijn om in de 19e eeuw te leven. Wonen in een prachtig herenhuis of een luxe kasteel, een kast vol op maat gemaakte baljurken en dienstmeisjes die je korset aansnoeren.

Wie had gedacht dat we hiervoor alleen maar de grens over hoeven te steken? In de Ardennen ligt namelijk een prachtig 19-eeuws stulpje verborgen, dat gebouwd werd in 1860. Het kasteel, dat Château de Goyet heet, geeft ons een en al Bridgerton vibes. Goed nieuws: binnenkort kun je er terecht voor een heus Bridgerton weekend.

Kostuums

Zaakvoerder van het kasteeltje, Maarten Mattelin, kwam samen met zijn partner Katrijn op het idee om het Château en haar gasten onder te dompelen in de 19e eeuw. Denk hierbij aan een heerlijke high tea, een rijkelijk avonddiner, een uitgebreide brunch én natuurlijk de meest extravagante kostuums, inclusief korsetten. Deze kostuums worden geleverd door de Tieltse costumier Huis Maes.

Bang dat er geen mooie baljurk voor jou tussenzit? Nergens voor nodig. Huis Maes heeft namelijk meer dan dertigduizend (!) kostuums. Voor elke Daphne, Eloise, Penelope en Marina zit er wel een prachtjurk tussen. 'Wie zich inschrijft, zal uitgenodigd worden om een kostuum te passen. Voor de dames zal dat uiteraard iets zijn in de stijl van keizerin Sissi', legt Niko Margo van Huis Maes uit. 'De gekozen kostuums worden dan net voor de start van het weekend naar de kamers in het kasteel gebracht en bij aankomst kunnen de gasten zich omkleden.'

Weekendje weg

Zie jij zo'n weekendje à la Bridgerton wel zitten? Dan kun je je beter zo snel mogelijk inschrijven, want slechts 22 personen zullen de kans krijgen om zich eventjes in de 19e eeuw te wanen in het prachtige Château. Voor het weekend all-in betaal je een luttele 275 euro per persoon. Daarnaast zul je nog even geduld moeten hebben. Het weekendje gaat namelijk door zodra de coronamaatregelen versoepeld worden.

Bron: Grazia | Beeld: Bridgerton

Laatste nieuws