Do’s en don’ts voor het lakken van je nagels

Nagellak kan ontzettend mooi staan en een aanvulling op je outfit zijn. Het kan echter soms wel een lastig klusje zijn om nagellak zo mooi mogelijk aan te brengen. Bovendien ziet het er vaak na een paar dagen al minder goed uit. We zetten een aantal do’s en don’ts voor het lakken van je nagels voor je op een rij.

Do’s

Je nagels voorbereiden op nagellak
Voor het beste resultaat bereid je je nagels voor voordat je je nagels lakt. Bovendien is het wel zo fijn als je volledig verzorgde handen hebt. Was eerst je handen goed met zeep. Daarna doe je een voedende handcrème op voor heerlijk zachte handen. Besteed extra aandacht aan je nagelriemen. Zo is het goed om nagelriemolie op te doen, zodat je nagelriemen beter beschermd zijn tegen uitdroging. Als je je nagelriemen terugduwt, zien je nagels er langer er beter uit. Hierna doe je een basecoat op. Een basecoat is een essentiële stap bij het lakken van je nagels, zeker als je een goedkopere nagellak gebruikt. Het zorgt er niet alleen voor dat je nagellak beter blijft zitten, maar dient ook als bescherming voor je nagels. Ook verkleuren je nagels dan minder snel. Als je hele zwakke nagels hebt, kun je een nagelverharder als basecoat gebruiken.

De lagen tussendoor goed laten drogen
Laat de basecoat goed drogen voordat je je nagellak aanbrengt. Ook de verschillende lagen nagellak moeten tussendoor goed drogen. Het is beter om dunne laagjes aan te brengen. Liever meerdere dunne laagjes dan één dikke laag. Dit zal er niet alleen mooier uitzien, het zorgt er ook voor dat je nagellak minder lang hoeft te drogen. Heb je echt geen tijd om je nagels goed te laten drogen? Houd ze dan eventjes onder de koude kraan. Hoe kouder, hoe beter. De nagellak verstijft dan namelijk. Het zou hierdoor zelfs langer kunnen blijven zitten.

Je nagels regelmatig vijlen
Het is belangrijk om je nagels af en toe te vijlen. Vijlen is beter voor je nagels dan knippen, daarbij kunnen ze namelijk splijten. Maar let op: vijl altijd in één richting. Vijlen wordt vaak zigzaggend gedaan, maar dat kan voor scheurtjes in je nagels zorgen. Bovendien kunnen je nagels dan sneller breken. Ook is het door in één richting te vijlen eenvoudiger om de vorm die je wil te creëren. Vergeet niet om je vijl regelmatig te vervangen.

Nagellakremover zonder aceton gebruiken
Het is beter om nagellakremover zonder aceton te gebruiken. Aceton is namelijk agressief en zorgt ervoor dat je nagels uitdrogen. Hoewel nagellakremover met aceton je nagellak er sneller afhaalt, weegt dat niet op tegen de nadelen. Je moet iets harder boenen, maar je nagels worden er een stuk vrolijker van.

Don’ts

De topcoat vergeten
Het aanbrengen van topcoat wordt nog wel eens vergeten. Als je wil dat je nagellak lang blijft zitten, mag je deze stap echter niet overslaan. Bovendien verklein je zo de kans dat je nagellak beschadigt en krijgen je nagels een mooie glans. Je kunt ook kiezen voor topcoat met glitters of juist mat, als je liever helemaal glans hebt.

Je nagellak gehaast aanbrengen
We hebben allemaal wel eens snel nagellak opgebracht op het moment dat we haast habben. Daar wordt het doorgaans niet mooier op. Nagels lakken kost nu eenmaal tijd, zeker het drogen tussendoor. Neem dus de tijd als je perfect gelakte nagels wilt.

Elke dag nagellak opdoen
Hoewel het wellicht verleidelijk is om elke dag nagellak op te doen, is het beter om je nagels af en toe rust te geven en te laten ademen. Zo voorkom je dat je nagels verkleuren of beschadigd raken.

Je nagellak schudden voor gebruik
Schud je nagellak nooit voordat je gaat lakken. Er kunnen dan namelijk luchtbelletjes in komen. Dit kun je terugzien op het moment dat je gaat lakken. Het is dan lastiger om de nagellak egaal aan te brengen.

De verkeerde kleur nagellak kiezen
Niet bij iedereen past dezelfde kleur nagellak. Als je huid een koele ondertoon heeft, kun je ook het beste koele kleuren dragen. Je hebt een koele ondertoon als de aderen op je pols paarsblauwig zijn. Heeft jouw huid een warme ondertoon, dan staan warme ondertonen weer beter. Een warme ondertoon is te herkennen aan groenige aderen.

Beeld: Brunopress

Laatste nieuws