H&M kondigt nieuwe designersamenwerking aan

Lees ook

H&M heeft een nieuwe designersamenwerking aangekondigd met de Ierse modeontwerpster Simone Rocha. Het resultaat? Een dromerige collectie waarin kunst, vrouwelijkheid en verschillende culturen samenkomen.

Inspirerend

'Simone Rocha stond al een tijdje op de wensenlijst van H&M. Het was enorm inspirerend om samen te werken met een ontwerpster die zoveel tijd besteedt aan de moderne vrouw en feminisme, en die zich daarnaast als geen ander verdiept in vakmanschap en design. Elk item in deze collectie is het resultaat van jarenlang werk en zorgvuldig onderzoek, en is daarom echt uniek. Deze samenwerking geeft een nieuw publiek de mogelijkheid om zo’n bijzonder stuk designgeschiedenis te bezitten', vertelt Ann-Sofie Johansson van H&M.

Moderne twist

Simone Rocha heeft voor de allereerste keer in haar carrière naast dameskleding ook heren- en kinderkleding ontworpen. Voor de collectie heeft ze zich laten inspireren door tradities en ambachten uit Hong Kong en elementen uit de kunstgeschiedenis. Ook komt haar cultureel diverse achtergrond erin terug.

De modeontwerpster dook in haar eigen archief en gaf haar favoriete stukken voor H&M een moderne twist. Van haar kenmerkende tartanruit en prints die teruggaan naar het verleden tot opvallende details zoals parelversieringen, wilde bloemen en strikken; ze komen allemaal terug in de collectie.

Simone Rocha x H&M is vanaf 11 maart beschikbaar.

Laatste nieuws

Zie ook

Bruiloft

Take notes: deze outfits mag je absoluut niet dragen naar een bruiloft

Gaat je (beste) vriendin, zus of nichtje binnenkort trouwen en heb je (nog) geen idee wat je gaat aantrekken? Lees dan even onderstaande tips door, zodat je een outfitdebacle voorkomt en er gegarandeerd stralend uitziet.