Voor zon, zee en strand vlieg je nog wél naar het Caribisch gebied

Lees ook

Optimaal genieten

In de winter is curaçao met gemiddeld 28 graden en vele zonnestralen een heerlijke vakantieplek. De fantastische restaurants, azuurblauwe zee, relaxte sfeer en ontelbare activiteiten dragen hier ook aan bij. Verruil de wekelijkse boswandeling in je woonplaats voor een wandeling door het kleurrijke en historische Willemstad of spring in het diepe en bezoek de adembenemende duikplekken. De horeca sluit, op dit moment, om 22.00 uur. Dit keer geen feesten en happy hours, maar wel tijd om uitgebreid te tafelen onder het genot van een goed glas wijn en de ondergaande zon.

Safe and sound

Of het wel verstandig is om het eerste de beste vliegtuig te pakken naar dit tropische oord? Het aantal besmettingen is onder controle en de bevolking is ervan overtuigd dat ze de bezoekersaantallen aankunnen. Sinds de heropening van het eiland voor toeristen gelden er, sinds 1 juli, extra maatregelen en zijn er overal hand sanitizers beschikbaar. Zo zijn er maximaal 20.000 toeristen per maand toegestaan, dient iedere reiziger binnen 72 uur vóór vertrek een PCR-test te doen, de negatieve test te uploaden en gedurende de reis bij zich te dragen. Ook moet iedere reiziger een Passenger Locater Card invullen. Er wordt regelmatig contact met je opgenomen om je gezondheid te monitoren. Verder wordt het aangeraden om twee meter afstand houden. Niet mogelijk? Draag dan een mondkapje. Zo is een fijne vakantie toch nog mogelijk.

Alle hotels en restaurants staan te popelen om jou met open armen te ontvangen. Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Neem dan regelmatig hier een kijkje of download de lokale Dushi Stay-app. Beschikbaar in de App en Google Play store.

Bron: Lotte van Zijl

Laatste nieuws

Zie ook

Bali beu? 5x minder bekende Indonesische eilanden

Bali beu? 5x Minder bekende, maar net zo mooie Indonesische eilanden

In totaal telt Indonesië ruim 16.000 eilanden. Toch kiest bijna iedereen er voor om vakantie te vieren op slechts één eiland; Bali. Ben jij de toeristen daar (ook) helemaal beu en wil jij graag vakantie vieren op een minstens zo mooie plek? Bekijk dan onze vijf alternatieven hieronder.
Parijs

De verborgen parels van Parijs

Audrey Hepburn zei het ook in de film Sabrina: ‘Paris is always a good idea.’ Of je nu een romantisch weekendje weg, of een cultuur- slash modetrip met vriendinnen in het vooruitzicht hebt, Parijs is de place to be. Elegance ging je voor en selecteerde haar favoriete adressen in de lichtstad. On y va!