Kom naar muziekfeest September Me

Van 18 tot en met 20 september vindt in Flint Amersfoort de vierde editie van September me, een muziekfeest met het Ragazze Quartet, plaats.
Kwartet

September Me

Het was spannend of de vierde editie van het gezellige muziekfeest wel of niet zou plaatsvinden, maar gelukkig kan September Me dit jaar doorgaan. Voor het festijn zal Flint Amersfoort tijdens het weekend van 18 september omgetoverd worden tot een weelderige en muzikale festivaltuin waar je op veilige afstand kunt genieten van livemuziek. Het thema? In De Geheime Tuin.

Programma

Het kwartet Ragazze Quartet is artistiek leider van het festival en heeft in het licht van het thema een avontuurlijk en actueel programma samengesteld. Zo zullen werken van componisten, musici en kunstenaars op een creatieve manier reflecteren op onderwerpen van ogenblikkelijk belang zoals de relatie met de natuur, klimaatverandering en duurzaamheid. Op die manier wordt gepoogd bij te dragen aan bewustwording van een van de grootste uitdagingen waar we tegenwoordig mee te maken hebben.

Welke namen er op het programma staan? Om enkelen te noemen: topvioliste Liza Ferschtman & pianist Slava Poprugin, de Portugese singer-songwriter Madga Mendes en zanger/gitarist Neco Novellas & cellist Ernst Reijseger.

Wereldpremière

Tijdens het muziekfeest zal een compositie die de New Yorkse zangeres, violist, componist en producent Caroline Shaw speciaal voor het Ragazze Quartet heeft geschreven, in wereldpremière gaan. Eerder won Caroline, die er dit jaar door corona op afstand bij is, een Grammy Award. Daarnaast is ze de jongste winnaar van de Pulitzer Prize for Music. Extra leuk: om kennis te maken met de musica, haar werkwijze en inspiratiebronnen ontwikkelt September Me samen met journalist Botte Jellema een podcastwandeling door groen Amersfoort.

Wil je dus in een sfeervolle omgeving genieten van mooie (klassieke) muziek, vernieuwende klanken, verrassende voorstellingen en heerlijk eten en drinken? Dan weet je waar je moet zijn.

Klik hier voor meer informatie.

Laatste nieuws