From Italy with Love

Lees ook

De keuze voor de vijftigjarige Monica Bellucci als nieuwste Bondgirl wekte verbazing in de internationale pers. Onterecht, vindt Elegance, want 007 Daniel Craig is niet veel jonger, en was Roger Moore niet al 57 in A View to a Kill? De ervaren actrice is er zelf nuchter onder. ‘Spectre bewijst dat je op je vijftigste nog heel verleidelijk kunt zijn als vrouw.’

Monica Bellucci, het is een naam die hoort bij een weelderig decolleté en volle, felrood gestifte lippen. Tijdens een interview in Londen ter gelegenheid van haar rol in de nieuwste James Bondfilm Spectre is daar niets van te bespeuren. De Italiaanse actrice annex beautyqueen houdt haar ongetwijfeld nog altijd fraaie rondingen verborgen onder een wijde, zwarte bohemian jurk en zelfs haar gezicht heeft zonder zichtbare makeup iets ingetogens. Sexy, dat zijn vooral haar diepe stem met zwaar Italiaans accent en haar geamuseerde, borrelende lach, die vaker opklinkt  dan je op grond van haar vaak wat statige filmpersonages zou vermoeden.

Maar achter die lach schuilt een opmerkelijk kritische blik op de mannelijke medemens. Bij de eerste vraag – hoe haar rol als Bondgirl Lucia op haar bord terechtkwam – vertelt ze dat haar agent haar lacherig had gebeld over het aanbod van de Bondproducenten. ‘Ik dacht zelf ook: wat moet ik in een Bondfilm, ik ben vijftig!’

‘Bij de liefde horen offers en compromissen’

Openhartig interview

Maar ze zei dus ja. Nu speelt ze als Bondlady een grandioze rol in een van de door critici best ontvangen Bondfilms allertijden. Elegance had een exclusief en openhartig interview met de Italiaanse actrice. Niet alleen over Bond, maar natuurlijk ook over liefde. ‘Bij de liefde horen offers en compromissen.’ Het hele interview met Bondlady Bellucci lees je in de nieuwste editie van Elegance. Bestel deze editie hier.

Foto boven: Monica Bellucci met Spectre-tegenspeelsters Naomie Harris (Miss Moneypenny, links) en Bondgirl Léa Seydoux (rechts).

Monica Bellucci

Laatste nieuws

Zie ook