Majestueus Queensland

Wie in de zomer naar Australië wil, kan het beste naar de Noordelijk gelegen staten afreizen. Die liggen vlak onder Indonesië en kennen een tropisch klimaat. Elegance koos voor het noorden van Queensland, waar paradijselijke stranden worden afgewisseld met charmante steden, woeste hooglanden en imposante nationale parken. De reis voert ons vanaf de Whitsunday Islands omhoog naar het Daintree regenwoud. Ondertussen stoppen we op Magnetic Island en doen we het achterland van Cairns aan. Maar eerst: Sydney.

Sydney

Toegegeven, de afstand van metropool Sydney naar Noord-Queensland is net zo ver als van Utrecht naar Zuid-Spanje. Toch kunnen wij ons geen beter begin van de reis voorstellen. Het kosmopolitische Sydney is met 4,6 miljoen inwoners de grootste stad van Australië. Natuurlijk bezichtig je hier The Opera House en de Harbour Bridge. Maar neem ook de tijd voor de prachtige Royal Botanical Gardens. Als je hier rond zonsondergang op het gras gaat zitten, vliegen de vleermuizen rakelings langs je hoofd. Een bijzonder schouwspel. Een leuke wijk om te bezoeken is het oude stadscentrum The Rocks. Dit is de plek waar ruim twee eeuwen geleden de eerste kolonisten, een Engelse vloot, aan land stapten. Aan de andere kant van de botanische tuin ligt de Woolloomooloo Wharf. Alleen door zijn naam al een bezoekje waard… Het is een pier waar een paar goede restaurants gevestigd zijn. Een uitstekende plek om te genieten van het uitzicht, de zonsondergang en, als je geluk hebt, van Russel Crowe: de ster uit onder meer A Beautiful Mind woont aan het einde van de pier. Een groot voordeel van Sydney is dat een van de vele ferry’s je vliegensvlug naar mooie plekken buiten de stad brengen. Naar het fijne Manly bijvoorbeeld, met een sfeervolle boulevard, boetiekjes en vele strandtentjes met uitzicht op surfers.

Queensland

Whitsunday Islands

Met een binnenlandse vlucht vlieg je in tweeënhalf uur naar Hamilton Island, onderdeel van de mooiste eilandengroep van Australië. Een ferry brengt je vervolgens naar Airlie Beach: het startpunt van de zeiltocht langs de Whitsunday Islands. 74 eilanden in het hart van het Great Barrier Reef, ’s werelds mooiste en grootste koraalrif. De stranden worden gevormd door het witste zand ter wereld en ook onder water is het een paradijs. Je kunt het rif alleen bezoeken met een georganiseerde tour. Een driedaagse zeiltocht op een kleinschalige maar luxe zeilboot zorgt dat je optimaal geniet van alle schoonheid. Last van zeeziekte? Kies dan voor een catamaran, die is een stuk stabieler. De kapitein stopt op de meest idyllische plekken om te snorkelen, zwemmen of suppen (staand peddelen op een surfplank) en legt aan bij sprookjesachtige eilanden. Stuk voor stuk plaatjes die zo op een ansichtkaart kunnen.

Magnetic Island

Op tweeënhalf uur rijden van Airlie Beach ligt Townsville, waar een ferry naar Magnetic Island vertrekt. In slechts twintig minuten word je naar het eiland gebracht – de huurauto kan gewoon mee. Magnetic Island heeft een van de grootste populaties wilde koala’s van Australië. Naar schatting leven er zo’n achthonderd. Je komt ze gegarandeerd tegen tijdens een wandeling door het National Park, dat ongeveer de helft van het eiland beslaat. Er zijn volop mooie wandelpaden waar je, naast koala’s ook possums (buideldieren), rotskangoeroes en vele vogelsoorten kunt ontdekken. Het eiland heeft 2500 inwoners, die werken op het eiland of dagelijks de oversteek naar het vasteland maken. Ze wonen verspreid over de vier dorpen op het eiland: Picnic Bay, Nelly Bay, Arcadia en Horseshoe Bay. Op het eiland zijn genoeg fijne stranden en mooie accommodaties te vinden, waaronder een aantal luxe privéhuizen.

Atherton Tablelands

Minder bekend is het achterland van Cairns, waar de outback begint. Op ongeveer een uur rijden landinwaarts ligt de hoogvlakte, genaamd Atherton Tablelands. Op zeshonderd tot duizend meter hoogte liggen prachtige watervallen, meren en uitgestrekte groene vlaktes. Hier liggen ook de Mareeba Wetlands, een gebied dat bestaat uit open savanne, bos, gras- en drasland. Een gids voert je te voet of per kano door dit gebied, op zoek naar de vele vogelsoorten, wallaby’s, emoes en kangoeroes die hier voorkomen. Ook populair in dit gebied: een ballonvaart. In Mareeba ligt ook de Jabiru Safari Lodge; safari cabins in Afrikaanse stijl, gemaakt van tentdoek. Nadat je je eerder hebt vergaapt aan de intens heldere sterrenhemel val je dus in slaap met de geluiden van de savanne. ’s Morgens word je gewekt door de lach van de Kookaburra’s, de grootste ijsvogelsoort, en het geroep van Brolga’s, familie van de kraanvogel. Op 45 kilometer van Mareeba ligt de grootste attractie van de hoogvlakte: de Curtain Fig Tree. Een door een wurgvijg overwoekerde boom is hier omgevallen op een andere boom. De vijftien meter lange luchtwortels zien er uit als een gordijn. Indrukwekkend!

Port Douglas & Daintree

Boven Cairns ligt de zwierige badplaats Port Douglas. De rit ernaartoe voert je langs de prachtige kustlijn. Port Douglas is een geliefd vakantieoord voor Australiërs uit de grote steden. Als daar de temperatuur daalt in de winter (juni, juli, augustus), is het in de Far North nog erg aangenaam. In Port Douglas heerst een prettig ontspannen sfeer en er zijn veel verfijnde hotels en resorts. Je kunt er dineren op het strand en een wandeling of fietstocht maken op het nabijgelegen Four Mile Beach. Maar ook in de belangrijkste straten, Macrossan en Davidson, is genoeg te beleven dankzij de vele winkels en restaurants. Port Douglas is de toegangspoort naar Daintree National Park, een van ’s werelds oudste regenwouden. Er groeien meer dan 18.000(!) verschillende planten, bloemen en bomen. Niet voor niets staat het park op de Unesco Wereld- erfgoedlijst. De Kuku Yalanji Aboriginals, de oorspronkelijke bewoners, kunnen je tijdens een dagtocht alles vertellen over de natuur en geschiedenis van het park. Wie de laatste dagen van de reis in stijl wil doorbrengen, moet naar de Silky Oaks Lodge: een eco-boetiekhotel aan de oever van de Mosmann River. Je slaapt er in een boomhut in het regenwoud: een mooie plek om terug te kijken op je reis. Én om een volgende trip te plannen. Want dat je meer van Australië wilt zien staat buiten kijf.

DRIEWEEKSE LUXE RONDREIS LANGS DE AUSTRALISCHE OOSTKUST

De schoonheid van Noord-Queensland zelf ervaren? Elegance heeft samen met TravelEssence een mooie lezersaanbieding samengesteld. Tijdens deze reis verblijf je op de mooiste plekken aan de oostkust van Australië, ver weg van de massa. De gastvrije hosts delen graag hun kennis, waardoor je naast de bekende bezienswaardigheden ook de verborgen plekjes zult ontdekken die alleen de locals kennen. De reis kent vele hoogtepunten: een driedaagse zeiltocht waarbij je geniet van alles wat de Whitsunday Islands te bieden hebben, een verblijf in een boomhut midden in het regenwoud en het spotten van kangaroes, wallaby’s en emoes tijdens je verblijf bij Jabiru Safari Lodge. Ook een bezoek aan de mooiste plekken rondom Port Douglas en het Daintree regenwoud zal je nog lang bijblijven. Extra: Wanneer je deze reis via TravelEssence boekt ontvang je een gratis upgrade naar een Deluxe Cabin bij Jabiru Safari Lodge. Daarnaast krijg je bij Rose Gums Wilderness Retreat de vierde nacht gratis, ter waarde van €240.

PROGRAMMA
3 dagen Sydney inclusief een fietstocht met Bonza Bike
3 dagen Moorings Bed & Breakfast in Airlie Beach
3-daagse zeiltocht met Whitsunday Blue
2 dagen in een privéhuis op Magnetic Island
4 dagen Rose Gums Wilderness Retreat
2 dagen Jabiru Safari Lodge
3 dagen Silky Oaks inclusief dagtocht met Walkabout Adventures

PRIJS
Vanaf €3395 per persoon.
Deze reis en prijs zijn afhankelijk van beschikbaarheid en van de vertrekdatum. Deze reis geldt als voorbeeld en kan aangepast worden aan je individuele wensen, bijvoorbeeld met andere accommodaties, extra
locaties of een grotere/kleinere huurauto.

INBEGREPEN
– 20 nachten verblijf in unieke, kleinschalige accommodaties
– 3 activiteiten
– 11 dagen autohuur
– Ferry overtochten van en naar Magnetic Island en van Hamilton Island naar Airlie Beach.
– Binnenlandse vlucht van Sydney naar Hamilton Island

NIET INBEGREPEN
Internationale vluchten

INFORMATIE TRAVELESSENCE
travelessence.nl
[email protected]
Telefoonnummer: 030 272 5335
TravelEssence is specialist op het gebied van reizen naar Australië en Nieuw Zeeland.

Meer inspirerende reisverhalen lezen? Klik hier.

Laatste nieuws