Met deze tips heb je geen pluizige krullen meer

De grootse vijand van krullend haar is pluis. Krullen hebben nu eenmaal de neiging om, zeker bij vochtig weer en wanneer je haar te droog is, te gaan pluizen.

Pas ook op dat je krullen niet uitzakken, wat bijvoorbeeld snel gebeurt als je het verzwaart met intensief voedende conditioners. Toch heeft krullend haar die verzorging wel nodig. Kies daarom hydraterende, lichtgewicht verzorgingsproducten speciaal voor krullen. Drogen met een diffuser, zo’n apparaat op je föhn met lange pennen, geeft het mooiste kruleffect. Of droog je haar aan de lucht en kneed tijdens het drogen steeds de krul erin met je vingers. Gewoon droogblazen met de föhn resulteert meestal in een pluizige bos. Tussen de bedrijven door transformeer je dor, pluizig kroeshaar met een zachte haarcrème in een fantastische bos krullen.

iStock-451346151

Luxe verwenbehandeling bij de kapper

Je reinste verwennerij is de Botanical Hairspa, een combinatie van ayurvedische en botanische kennis die haar, hoofdhuid en geest weer in balans brengen. Na de hoofdhuidanalyse begint de behandeling met een ontspannende massage van hoofdhuid, nek en schouders. De aromatische, essentiële oliën activeren de bloedcirculatie, terwijl de drukpuntmassagetechnieken spanning en stress verminderen. Vervolgens wordt je haar behandeld met professionele, herstellende Aveda Damage Remedy-producten die zorgen voor een optimaal herstel van het haar, waarna de glans er haast vanaf spat. Terwijl de producten intrekken krijgen armen en handen een heerlijke massage. Het eindresultaat is fantastisch. Je voelt en ziet dat je hoofdhuid en vooral je haar weer in topconditie zijn en je bent als herboren. Alle stress en spanning zijn als bij toverslag verdwenen. Tot slot wordt je haar in model geföhnd en gestyled. Prijs van de één uur durende Botanical Hairspa: €70.

Lees ook: Top 5; fijne mascara’s

Tekst: Annemieke Pot | Beeld: Jason Lloyd Evans

Laatste nieuws